خانواده بهتر

دوره انجمن مدرسان خانواده بهتر

بسم‌الله الرحمن الرحیم

سلام

بعد از گذشت یکی دو روز از تبلیغات و هجمه علیه همایش «خانواده بهتر» در  روز دوم شهریور نوبت آن رسیده که چند دقیقه‌ای به دور از هیاهو  با هم حرف بزنیم و پاسخ «خانوده بهتر» را بشنویم 



1.  اصلاً عنوان همایش چند همسری نبود و این اشتباه رسانه‌ها بود، یا عمداً یا سهواً. عنوان همایش «علل مجرد ماندن دختران در زمان» بود که جلسه هشتم از سلسله کلاس‌های خانواده بهتر است. این هفته هم جلسه نهم برگزار خواهد شد ان‌شاءالله.



2.  دو گروه به ما انتقاد کردند: ۱) کانال‌های ضد دین و ضد انقلاب مثل مملکته، آمد نیوز و وحید آن‌لاین ۲) گروه‌های مذهبی و به ظاهر دلسوز. شاید افراد دیگری هم بودند که ما نفهمیدیم.



3.  گروه ضد دین و ضد انقلاب که تکلیفشان روشن است. این‌ها هر چه بیشتر انتقاد کنند، ما به درست بودن کارمان بیشتر مطمئن می‌شویم. پس مطمئناً به خاطر این‌ها عقب نشینی نخواهیم کرد.



4.  گروه‌های مذهبی چند نوع انتقاد داشتند که در یک تقسیم‌بندی این‌گونه می‌شود:

الف) چند همسری کلاً غلط است و اصلاً نباید به آن پرداخته شود: این‌ها خوب است که قرآن بخوانند و بدانند که بنا بر اصل اولی مومنین باید چند همسر داشته باشند مگر به استثناء فَانْکِحُوا ما طابَ لَکُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنی‏ وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلاَّ تَعْدِلُوا فَواحِدَةً (نساء، 3)


ب) چند همسری خوب است ولی فقط برای پیامبر، اهل‌بیت و افراد خاص و نه عموم: اولاً طبق آیه قبلی، قاعده اصلی بر چند همسری است. ثانیاً اگر برای افراد خاص است عجیب نیست که قرآن آن را به عموم دستور دهد؟


ج) چند همسری درست است ولی نه برای مردان ما، چون مردان نمی‌توانند عدالت را رعایت کنند: اولاً عدالت را در دین به این تعریف کرده‌اند که تعداد شب‌هایی که مرد نزد همسر می‌خوابد با بقیه مساوی باشد. بنابراین در امور دیگر مساوی بودن واجب نیست هر چند ممکن است خوب باشد. ثانیاً خود قرآن می‌گوید عدالت حداکثری مکن نیست و از شما خواسته نشده بلکه این طور نباشد که یکی را کلا رها کنید: و لن تستطیعوا ان تعدلوا بین النساء و لو حرصتم فلا تمیلوا کل المیل فتذروها کالمعلقه (نساء 129)


د) چند همسری خوب و درست است ولی جامعه امروز ما کشش آن را ندارد: خب به نظر ما بهتر است به جای تعطیلی حکم الهی، جامعه را درست کنیم. این جا اگر دوستان واقعاً هم‌درد هستند بهتر است به ما کمک کنند تا خانواده بهتر در جامعه شکل بگیرد!



5.  متاسفانه تبلیغات منفی علیه چند همسری تصویر خیلی زشتی از آن شکل داده طوری که چند همسری به معنی شهوت‌رانی دانسته شده، یعنی مردی می‌رود دختر باکره بسیار جوان را در مقابل همسر اول می‌گیرد، در حالیکه حالت‌های بهتر زیاد است مثل حضرت ساره سلام الله علیها که هاجر را به ابراهیم علیه‌السلام بخشید.



6.  حالا لطفا منتقدین عزیز به چند سوال ما پاسخ دهند:

الف) آمار رسمی کشور در سال اخیر گفته است که تعداد ازدواج مردها بیشتر از زنان است! این یعنی یک زن با چند شوهر! وحشت‌ناک نیست؟ از این وحشت‌ناک‌تر این است که هیچ کس به روی خودش نیاورد و اعتراض نکرد، حتی مذهبی‌ها!


ب) گیریم آمار رسمی کشور مشکل دارد، مسائل اخلاقی و جنسی در جامعه نیاز به آمار و ارقام ندارد. حتی اگر نخواهید زنان بدکار در خیابان و مردان حریص و آماده به ابتذال را ببینید، می‌توانید در شبکه‌های اجتماعی جستجو کنید و وضعیت را رصد کنید. نگویید چیز جدیدی نیست. بگویید ما و جامعه ما به هزاران گناه تن می‌دهد ولی نمی‌تواند حلال خدا را بپذیرد. چرا که اهل بیت ما ادعا کرده‌اند با نظام جنسی دینی هیچ فحشایی صورت نمی‌گیرد. اما کو گوش شنوا؟ گویا خیلی‌های از ما در این زمینه هم‌نظرند با رسانه‌های ضد دین و ضد انقلاب...

نظرات  (۷)

اگر چنین است چرا امام علی علیه السلام در زمان حیاط حضرت صدیقه سلام الله علیهم به سراغ ازدواج موقت با هیچ زنی نرفتند. در صورتی که زنان بیوه در اون زمان کم هم نبودند!؟
پاسخ:
به نظر می‌رسه این هم از نشانه‌های مظلومیت امیرالمومنین و حضرت زهراست. در آن زمان چند همسری نشانه قدرت مرد و جایگاه اجتماعی ایشان بود. اما مردم اون زمان همان طور که حضرت خدیجه و پیامبر را تحریم کردند و دیگر دختری به آن‌ها ندادند تا وقتی که پیامبر قدرتمند شد، درباره حضرت زهرا هم همین کار را کردند.

اگر این جواب قانعتان نکرد، به این فکر کنید که امیرالمومنین وقتی همسر خوبی مثل حضرت ام البنین داشتند، ازدواج‌های بعدی کردند و این هیچ اشکالی در شخصیت آن بانو ایجاد نکرد.
شما خیلی دلت میسوزه ی کار کن ازدواجهای درست و پایه دار بین مجردا سر بگیره، اونموقع زنی نمیمونه ک بخای ازدواج مجدد بکنی باهاش
پاسخ:
سال‌هاست که مسئولین دارنداین کار رو می‌کنند. به فرض که همه به سبکی که شما دوست دارید ازدواج کردند، وقتی از هر سه ازدواج یکی به طلاق می‌انجامد، چه فایده؟ تا وقتی ازدواج رو در مسکن مهر و شغل می‌بینید، همین است که همین!
میشه نظراتتو برای خودت نگه داری?
اگه خیلی نگرانی،خودت برو همه شونو بگیر
پاسخ:
الان هر ضد خدایی داره حرف میزنه و کسی ناراحت نیست. چرا شنیدن حرف حق این قدر سخته که حاضر نیستید یک حرف را فقط بشنوید؟
سلام
به نظر میاد نتیجه ای که در بند 6 الف گرفته اید اشتباه باشد. چون منطق های آماری مختلفی به این مساله جواب داده اند. این یک بحث حقوقی در اسناد رسمی است که نتیجه گیری فرهنگ بعد از اثبات علت آن می باشد. در مقاله کیهان به برخی از جوابهای کارشناسان اشاره شده است:
در سرشماری ۹۵ تعداد مردان دارای همسر ۲۱ میلیون و ۲۵۹ هزار و ۲۶۹ نفر اعلام شده است در حالی که زنان دارای همسر ۲۱ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۵۲۳ نفر سرشماری شده اند. خبرگزاری مهر این پرسش را مطرح کرده که از آنجا که در شرایط فرهنگی و اعتقادی ایرانیان امکان چندهمسری از سوی زنان وجود ندارد، جای سوال این است که چگونه زنان دارای همسر حدود ۱۱۸ هزار نفر کمتر از مردان هستند؟

محمد میرزایی، جمعیت‌شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، درستی آمار منتشر شده را زیر سوال می‌برد و می گوید: «اختلاف پیش آمده در سرشماری ۹۵ الگوی جمعیت‌شناختی ندارد و به طور طبیعی نباید شاهد چنین آماری باشیم. در کشور ما هر مرد دارای همسر دست کم یک همسر دارد و غیر ممکن است تعداد مردان دارای همسر بیش از زنان شود بنابراین این آمار هیچ مبنای جمعیت‌شناختی ندارد و ناشی از عوامل دیگری است که باید بررسی شود.»

در این میان اما برخی معتقدند این تناقض آماری می‌تواند مربوط به پرونده‌های طلاق باشد. شهلا کاظمی پور، عضو هیأت علمی مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، در این‌باره به خبرگزاری مهر گفته است: «طبق نتایج سرشماری حدود ۷۰۰ هزار زن هم بر اثر طلاق بدون همسر هستند. در این وضعیت ممکن است تعدادی از زنان در حالی که پرونده آنها در دادگاه است و هنوز حکم طلاق صادر نشده به هر دلیلی خود را فاقد همسر معرفی کرده باشند. اما مردان در شرایط مشابه خود را دارای همسر معرفی کرده‌اند. »
https://kayhan.london/fa/1396/05/25/%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AA%D8%B9%D8%AF%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AA%D8%A7%D9%87%D9%84-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7

پاسخ:
سلام
بله آمار این قدر عجیب هست که بهتر باشد به آن اعتنا نکنیم. برای همین در ابتدای بند ب این موضوع اشاره کردیم. به هر حال شواهد عینی این قدر زیاد است که نیاز به آمار خیلی نباشد
من که کاملا با تعدد زوجات موافقم اما فقط واسه آخوندها. قدیم آخوندها و پادشاهان یه ایل زن می گرفتن و فاحشه ها رو از خیابون ها جمع می کردن مردم عادی هم زندگی طبیعی و برتر و بهتر تک همسری خودشون رو بدون ناراحتی ادامه می دادن. حالا که هم شاه خودشونن هم ملا معلوم نبست چرا شیک شدن و یه زن می گیرن. خب اگه هر آخوندی چهار تا زن داشت و چهل تا صیغه ای و یه حرمسرای 60 متری برای خودش فراهم می کرد دیگه وقت نمی کرد فضولی کنه توی زندگی دیگران.
همون یه دونه ش هم باید تاج سر کرد. خدا یکی زن هم یکی. برای مرد زندگی. بقیه هم که شامل آخوندها و ریاکارها و متظاهرها هستن وقتی به پولی که حق خودشون هست قانع نیستن و اختلاس می کنن قراره به یه زن قانع باشن. ما مشکلی با کرور کرور زن گرفتنتون نداریم. به بهانه عائله زیاد جیب مردم رو خالی نکنین. دیگه بقیه ش به ما مربوط نیست هر غلطی خواستین بکنین
پاسخ:
خب این‌ها که سراپا تهمت و بی‌احترامی است. این جور جواب‌ها کم نیست. اگر به دنبال حقیقت بودید و بحث علمی و عقلی کردید در خدمتیم
در مورد آمار وقتی استدلالتون اینقدر غلطه وای به حال دین. چرا اینقدر راحت فراموش می کنید که ازدواج زنان ایرانی با اتباع خارجی ممنوع هست و ازدواج مردان ایرانی با اتباع خارجی تبلیغ می شه. حالا مرردانی که همسرانشون اتباع خارجی هست معلومه تعدادشون چقدر زیادتر از زنان هست و البته دلایل متعدد دیگه که مربوط به نوع گزینش آماری هست
پاسخ:
بله قبول داریم که به این گونه آمار نمی‌شود اعتماد کرد. برای همین هم در بند بعد احتمال غلط بودن آمار رو بیان کردیم ولی به نظرم اصلا نیازی به بیان آمار نیست. موضوع و مشکل کاملا معلوم است. در ضمن در مورد آمار ما چاره‌ای جز استناد به آمارهای رسمی نداریم
از توجیهاتتون بی اخلاقی شما کاملا مشهود است چند زن بگیر عدالت در شب خوابی باشه کافیه بقیه اش به درک اگه نیاز عاطفی یا ... یکی برطرف نشد به درک کلا عشق مفهوم گمشده ای است.
احساس تهوع بهم دست داد با این نظام ارباب و رعیتی که بین روابط زن و شوهری متصور هستید.
بیچاره زن هایی که دورو بر شما هستند.
پاسخ:
می‌توانید حکم شرعی را ببینید. به هر حال اگر اصل را بگیرید فرع هم محقق می‌شود. اگر عدالت اصلی را دریابید عدالت در نیاز عاطفی هم محقق می‌شود ولی اگر برعکس باشد همه چیز خراب خواهد شد.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی